De Vlaamse Regering besliste op voorstel van minister Beke vandaag dat ongeveer 272 extra voltijdse equivalenten onthaalouders, die vandaag in een sui generisstatuut voor een kinderopvanginitiatief werken, zullen kunnen kiezen voor een werknemersstatuut. Dit is samen met het eerder afgesloten sociaal akkoord een belangrijke stap richting een beter statuut voor de medewerkers in de kinderopvang.

Vorige week keurden de Vlaamse Regering, het Vlaams Welzijnsverbond, SOM en de vakorganisaties al de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomsten in de sector van de kinderopvang goed. Dat betekent onder meer een loonsverhoging van 1,7% voor alle medewerkers in deze sectoren van de kinderopvang met ingang van 1 mei 2021.

Al 314 VTE onthaalouders konden in het verleden de overstap van sui generis- naar werknemersstatuut nemen. Dat aantal zal na het realiseren van deze uitbreiding bijna verdubbelen tot 586 voltijds equivalenten. Het proefproject onthaalouders werknemers startte in 2015 in uitvoering van het vierde Vlaams Intersectoraal akkoord. In 2018 werd dit vernieuwend project verbeterd en uitgebreid.

Minister van Welzijn en Gezin, Wouter Beke: “Ik ben tevreden met de financiële maatregelen die het werken in de opvang aantrekkelijker maken. Onthaalouders en medewerkers staan altijd klaar om gezinnen te ondersteunen in hun puzzel van werk, opleiding en gezin. De vraag naar een beter statuut is een terechte vraag, en vandaag zetten we hiermee een nieuwe stap.”

Organisatoren met onthaalouders in dit statuut (sui generis) kunnen tot vrijdag 3 december 2021 een aanvraag indienen bij het agentschap Opgroeien.