Laatste duw voor actie Music for Life

18-12-2011

Traditioneel staat de actie Music for life in het teken van een stille ramp. Dit jaar wordt diarree het thema van de eindejaarsactie. Het is een wereldwijd probleem. Concreet werkt de Studio-Brussel-Music for life rond de situatie in Nepal.

Diarree is, samen met longontstekingen, de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar. Alhoewel het eenvoudig te voorkomen en te genezen is, wordt toch amper 39 procent van de in ontwikkelingslanden daarvoor effectief behandeld .

Vooral kinderen zijn het slachtoffer van dit probleem. Er waar kinderen worden getroffen, daar springen wij als CD&V natuurlijk ook graag mee in de bres: kinderen zijn immers onze toekomst. De toekomst luistert!

CD&V steunt Music For Life met eigen actie onder het motto “De Pot Op” We willen met de actie het probleem van diarree bij kinderen op de voorgrond brengen & tegelijk onszelf relativeren. Een actie met een knipoog CD&V steunt Music for Life.  De afgelopen weken werden op tal van plaatsen in Vlaanderen acties gevoerd in het kader van onze actie "De Pot Op". De respons en de opbrengst overtreft nu al onze stoutste verwachtingen.  Dit weekend sluiten we de acties af en proberen we de kaap van 12.000 euro te bereiken. Elke duw telt dus nog!

Met zijn plaatselijke afdeling en militanten gaf nationaal voorzitter Wouter Beke nog een laatste duwtje voor de actie en haalde nog meer dan 600 euro op door de verkoop van rollen toiletpapier. Maandagmiddag zal het totaal ingezamelde geld overhandigd worden aan het glazen huis van Studio Brussel in Leuven. Wouter Beke zal eveneens maandagavond te gast zijn in de Glazen Show in Gent.