CD&V-Leopoldsburg trekt met sterke vernieuwing, vervrouwelijking en verjonging naar de kiezer.

30-08-2012

Wouter Beke werd enkele maanden geleden al aangeduid als lijsttrekker. Met schepen Sara Verbeeck (2), OCMW-voorzitter Marc Reynders (3), gaan de eerste plaatsen naar mensen die de voorbije jaren mee het aanzicht van Leopoldsburg hebben gemaakt en bepaald.

In hun kielzog staan mensen die een mandaat uitoefenen in de gemeenteraad en de OCMW-raad; fractievoorzitster Marleen Kauffmann (4), lokaal partijvoorzitster en OCMW-raadslid Katrien Ozeel (5) , Jos Wouters (9) en OCMW-raadslid Michel Schepens (7).

CD&V jongerenvoorzitter Matthias Pira (6), apotheker Katrien Meysen-Debruyne (8) uit Strooiendorp en ondernemer Diane Deneyer (10) uit Immert staan voor de vernieuwing in de top tien.

Yves Grijp, preventieadviseur defensie en ambulancier dienst 112 bij brandweer Leopoldsburg staat op de 11de plaats. Zelfstandig verpleegkundige Linda Janssens komt op 12 en Marcel Kuylen gepensioneerd rijkswachter/politieagent staat op de 13de plaats. Benny Maes, specialist testing services op de testbaan van Ford in Lommel uit Heppen komt op de 14de plaats (als lijsttrekker van de 2e kolom).

Opvallende verschijning is de bekende 22-jarige Miss FC Limburg en leerkracht geschiedenis en PAV, Ruby Smet, op de 15de plaats. Leerkracht Latijn en geschiedenis, Tim Theunis (16), Chloë Mas, de sterke vrouw achter de succesvolle kinderchréche Chibi op de 17de plaats, &Mirella Janssen op de 18de plaats, maken de verjonging volledig.

Vanja De Bosscher (19) van krantenwinkel Press Debo staat ook paraat om de politieke handschoen op te nemen, samen met Viviane De Rossi-Van Bergen (kinderverzorgster bij defensie (CDSCA) op de 20ste plaats). Op de 21ste plaats komt Jos Drees die zich al jaren inzet voor het verenigingsleven in Strooiendorp en de parochie aldoor. Op plaats 22 zal Daniëlle Venken uit de Boskant de lijst versterken.  Op de 23ste plaats komt Gert In ’t Ven, informaticus en wonende in Heppen.

De lijst wordt geduwd door oude bekenden, gewezen cultuurschepen Charlotte Thijs (24) van de Electro winkel in de Maarschalk Fochstraat en Ereburgemeester Door Steyaert (25).

Lijsttrekker Wouter Beke kijkt 14 oktober met veel vertrouwen tegemoet: “Met deze mensen vormen we een sterke en overtuigende ploeg. Geen enkele andere partij in Leopoldsburg kan zo’n perfecte mix aanbieden, van ervaring en vernieuwing.  Er staan ook meer vrouwen dan mannen op de lijst en ook dit is een bewuste keuze. 

Deze 25 mensen hebben alles in zich om Leopoldsburg de volgende 6 jaar te besturen en als het even kan de leidende fakkel over te nemen! Op de manier die mensen van ons gewoon zijn: iedereen kansen geven, en niemand achterlaten. Waarbij we durven dromen en gaan voor de uitdaging, maar onze kinderen niet opzadelen met de factuur”.

Enkele opvallende gegevens:

 

  • De lijst is stevig VERNIEUWD: Er staan maar liefst 15 nieuwe gezichten op de lijst
  • De lijst is sterk VERVROUWELIJKT: met 13 vrouwen en 12 mannen nemen de vrouwen het overwicht op de lijst.
  • De lijst is stevig VERJONGD: er staan maar liefst 6 jongeren op de lijst.

 

Hieronder volgt de volledige lijst:

 

 

 

1

Beke Wouter

Geleeg

38

2

Verbeeck Sara

Geleeg

33

3

Reynders Marc

Heppen

54

4

Kauffmann Marleen

Heppen

42

5

Ozeel Katrien

Boskant

46

6

Matthias Pira

Heppen

28

7

Schepens Michel

Centum

65

8

Meysen-Debruyne Katien

Strooiendorp

44

9

Wouters Jos

Geleeg

67

10

Deneyer Diane

Immert

49

11

Grijp Yves

Centrum

45

12

Janssens Linda

Strooiendorp

43

13

Kuylen Marcel

Geleeg

61

14

Benny Maes

Heppen

42

15

Smet Ruby

Geleeg

22

16

Theunis Tim

Geleeg

23

17

Mas Chloé

Heppen

28

18

Janssen Mirella

Geleeg

35

19

De Bosscher Vanja

Geleeg

43

20

De Rossi –Van Bergen Viviane

Boskant

53

21

Jos Drees

Centrum

56

22

Venken Danielle

Boskant

46

23

Gert In ’t Ven

Immert

48

24

Thijs Charlotte

Centrum

74

25

Steyaert Door

Geleeg

75

 

___________________________________

 

Meer info:

Wouter Beke, Lijsttrekker

info@wouterbeke.be