CD&V lanceert nieuw streekproduct: 'de LeopoldsBurger' & maakt lijst bekend voor GR-verkiezingen

02-09-2012

Wouter Beke en leopoldsburgerVandaag hield CD&V Leopoldsburg-Heppen haar jaarlijks eetfeest. De traditionele barbecue werd dit jaar omgedoopt door een echt ‘Leopoldsburger’-feest. De partij introduceerde meteen een nieuw streekproduct voor de gemeente.

 CD&V zet de ‘Leopoldsburger’ centraal: 

  • De Leopoldsburger is een inwoner van Leopoldsburg en staat voor creativiteit, dynamisme, bescheidenheid en blik op de wereld.
  • Hij is ook iemand die weet wat hij de komende zes jaar voor zijn gemeente gerealiseerd wil zien. Hiervoor organiseren we een bevraging die te vinden is op www.wouterbeke.be/leopoldsburger en gaat over wonen, mobiliteit, veiligheid, versterking van het handelscentrum e.a.

Die zoektocht krijgt nu ook een symbool, met de lancering van een nieuw streekproduct! Leopoldsburg kent een lange militaire traditie, zoals iedereen weet. Die traditie heeft een bijzonder neveneffect gehad: de gemeente had en heeft een pak frituren. Naast de inwoners en passanten steken ook vele militairen graag regelmatig een frietje. Net zoals alles wat met Defensie te maken heeft, zijn ze een belangrijk onderdeel van het straatbeeld. Waarom dan niet samen met de frituuruitbaters werken aan een nieuw streekproduct?

De afgelopen weken is er daarom hard gewerkt aan de creatie van een nieuwe lekkernij die Leopoldsburg symboliseert. Met de hulp van Frituur de Haven, Broodjesbar Evi en Frituur Bart stelt de partij de LeopoldsBurger voor:

  •  Een broodje met een hamburger ertussen, omringd met een blaadje sla, schijfjes tomaat,  augurk en een stukje hard gekookt ei.
  • We garneren dit met de LeopoldsBurgersaus; een sausje bestaande uit een mengeling van mayonaise, mosterd, honing en de Kampse borrel. Deze borrel werd in de 19de eeuw verkocht door lokale marketentsters aan dorstige soldaten. In 1984 werd het originele recept teruggevonden. Sindsdien wordt de jenever met 5 granen en 22 heidekruiden opnieuw gestookt.
  • Dit alles komt op een bedje van gebrokkelde Kampse Soldatenkoek.  Dit is een zandkoek die de zandgronden van het militair domein weerspiegelt. 

Vanaf 3 september is hij te vinden bij de bovengenoemde frituren.

Tenslotte stelt CD&V zondag ook zijn 25 Leopoldsburgers voor: 25 mensen die perfect beantwoorden aan het profiel van de Leopoldsburger, een weerspiegeling zijn van onze lokale gemeenschap en een toekomstplan voor de komende zes jaar hebben. Vanaf 2 september trekken zij op campagne om hiervoor ook de steun van de mensen te vragen.

Meer info

Wouter Beke

Lijsttrekker

info@wouterbeke.be