2012 topjaar voor nieuwe betaalbare woningen in Leopoldsburg

17-01-2013

2012 is afgesloten met een sterke stijging van het aantal bouwvergunningen dat het gemeentebestuur van Leopoldsburg heeft afgeleverd.  Het aantal bouwvergunningen voor eengezinswoningen (72 vergunningen) is met 80 procent gestegen in vergelijking met 2011 (toen 40 bouwvergunningen).  Nooit eerder werden er de voorbije tien jaar zoveel bouwvergunningen afgeleverd als in 2012.

Dit is opvallend omdat het ingaat tegen de nationale tendens waarbij het aantal bouwvergunningen door de economische crisis sterk teruggevallen is.

Dit heeft alles te maken met het beleid om verkavelingen aan te snijden en  op die manier gezinnen met betaalbare woningen naar Leopoldsburg aan te trekken.  Zo zijn er nieuwe kavels vrijgekomen in Strooiendorp (de nieuwe pastoor Asteerstraat aan de Georges Lemmensstraat goed voor 106 kavels en 144 woongelegenheden, alsook de nieuwe Virginia Tummersstraat), alsook Oosterven aan de Laarhoek (goed voor 31 woningen) en aan de Heidestraat (de nieuwe Leonard Geukensstraat met 17 woongelegenheden).

Op dit ogenblik wordt er eveneens werk gemaakt van de verkaveling aan de Weidestraat/Emiel Verhaerenstraat/Lommelsesteenweg.

De meergezinswoningen en appartementsbouw kende ook in vergelijking met de voorbije jaren met 52 woongelegenheden een goed jaar. In totaal werden er dus met andere woorden voor 124 nieuwe woongelegenheden bouwvergunningen afgeleverd terwijl dat dit het jaar voordien nog 71 woongelegenheden was.

Meer info:

Wouter Beke, burgemeester, info@wouterbeke.be