Leopoldsburg

Kleine gemeente, groots in verhouding...

Leopoldsburg: Ontwapenend Gastvrij!

‘Ontwapenend gastvrij’! Een baseline die Leopoldsburg en haar inwoners typeert. De grootste garnizoenstad van België is een dynamische gemeente met tal van bruisende initiatieven. Er zijn talrijke evenementen en toeristische trekpleisters.  

De gemeente biedt werkelijk voor ieder wat wils!

 

Leopoldsburg: klein en toch groots

We zijn een kleine gemeente in oppervlakte, maar zéér dicht bevolkt. De gemeente telde op 12 augustus 2006 14403 inwoners en dit op een oppervlakte van 22,5km², wat dus 640 inwoners per km² zijn.

  • In de ranglijst van 44 gemeenten van de provincie Limburg staat zij op de 41e plaats voor de oppervlakte, op de 21e voor het aantal inwoners en op de 3e voor de bevolkingsdichtheid.
  • In de ranglijst van 308 gemeenten van het Vlaams Gewest staat zij op de 248e plaats voor de oppervlakte, op de 144e voor het aantal inwoners en op de 73e voor de bevolkingsdichtheid.
  • In de ranglijst van 589 Belgische gemeenten staat zij op de 483e plaats voor de oppervlakte, op de 222e voor het aantal inwoners en op de 126e voor de bevolkingsdichtheid.

Natuurliefhebber

Dankzij de afwezigheid van industrie en de aanwezigheid van het militair kamp is onze gemeente een groene gemeente met veel bossen en weiden. Leopoldsburg is aangesloten op het fietsroutenetwerk Limburgse Kempen. Wandelen kan je vrij in het Nieuw park, het Grootdonckbos en op Gerheserheide. Monumenten bekijk je op de Chazalwandelroute

 

Waterratten en sportliefhebbers

De waterratten kunnen zich uitleven in het gemeentelijk zwemcomplex de Merel. Pootjebaden in het kanaal is verboden maar de visliefhebber, wandelaar en fietser vindt er zijn gading. Sportliefhebbers kunnen zich laten gaan op de mountainbikepiste, de fit-o-meter, de uitgebouwde sporhal, de voetbalterreinen van KESK en op de verlichte Finse piste met chrono en 3 verschillende loopomlopen van 5,5 - 10  & 15KM.

 

Cultuurliefhebber

Toeristen die houden van een vleugje cultuur kunnen terecht in het cultureel centrum en de talrijke musea. Elk museum is opgebouwd rond een bepaald thema. Ook de moeite waard zijn de talrijke militaire gebouwen en monumenten. Sinds haar ontstaan is Leopoldsburg een militaire gemeente. Dit is uniek in Vlaanderen!

 

Shoppers en feestvierders

Shoppers kunnen terecht in het gezellige winkelcentrum waar zowel grote winkelketens als kleine zelfstandigen te vinden zijn. In het centrum kan je gratis parkeren. Elke zaterdagvoormiddag vindt er rond de straten van het marktplein een gezellige markt plaats. De markt behoort tot één van de grootste van onze provincie! Op de terrasjes in en rond het centrum is er steeds een gezellige drukte. In het toeristisch seizoen staan tal van evenementen op het programma.

Volg Wouter

Facebook   Twitter LinkedIn Logo Youtube

Twitter